The Sanguinarian

The Sanguinarian

Wednesday, 15 October 2014

Leibster Blog Award

Thank you, Dola Basu Singh ( for nominating me for the Leibster Blog Award. It's both an encouragement and an honor :).

11 facts about myself:
1. I am a pharmacist by vocation, now studying for a post-graduate degree in clinical pharmacy.
2. My three passions in life are reading, writing and research in the pharmaceutical field.
3. I aspire to be a neuroscientist in the future- and make some big breakthroughs in this field.
4. I hope that someday, I can write a good horror novel.
5. I am a consummate foodie, but I also love to cook- I get quite experimental in the kitchen.
6. I love discovering more about the disciplines of sociology, psychology and psychiatry.
7. I love watching Hollywood movies and American TV crime shows- Criminal Minds, Dexter, Hannibal, CSI etc.
8. Secretly, I am a big fan of horror novels and TV shows- American Horror Story, Supernatural, Stephen King, Bram Stoker etc.etc.
9.I have three diaries filled with two unfinished novels lying in my drawer.
10. I write a web mini-series called The Face-Off Killer on this very blog.
11. I wrote two short stories in the eighth grade and a novel in the tenth grade- which I have never shown anyone.

My answers to Dola's questions:
1. What were you like at school?
Ans: An introverted, awkward nerd with her nose always stuck in a book.
2.Were you good in English?
Ans: Yes- I got a proficiency prize every year.
3. Which writers inspire you?
Ans: Dostoevsky, Stephen King, Dan Brown, James Patterson, Agatha Christie, Henry James, Stieg Larsson, Arthur Conan Doyle etc.
4.What genre are your books/stories/unpublished manuscripts?
Ans: All my manuscripts are crime thrillers. Most of my stories are as well, but some are horror, some are slices-of-life types as well.
5.What draws you to this genre?
Ans: Crime fiction allows me to explore the dark recesses of the human mind, the evil lurking within our psyches, and helps me understand the motivations behind some of the most bestial, inhumane acts humans are capable of committing.
6.When did you decide to become a writer?
Ans: I wrote two short stories when I was in the eighth grade. Since then I knew I wanted to become a writer.
7. Where do your ideas come from?
Ans: From science journals, magazines, newspapers, TV shows, books and observing real life people and incidents.
8. What is the easiest thing about writing?
Ans: The 'thinking' and 'planning' about writing is the easiest part.
9. What is the most difficult thing about writing?
Ans: Writing and finishing any piece- whether a short story or a novel- is the most difficult part. And then comes editing, of course.
10. Do you ever get Writer’s Block? How do you overcome it?
Ans: I do get stuck in the middle of a story sometimes. I usually read, continue other writing projects or watch a TV show- all of which help unclog the 'story jam'.
11. What book(s) are you reading at the moment?
Ans: Henry James's collection of short stories, Henri Cherriere's Papillon and The Man Who Mistook His Wife For a Hat by Dr. Oliver Sacks.

My questions for my nominees:
1.What is the ultimate aim of blogging or writing?
2.What is the story behind your blog name?
3.What’s your favorite genre- science fiction, fantasy, romance, comedy, crime…?
4.Who is your favorite author?
5.Which writers inspire you?
6.In what genre are your books/stories/unpublished manuscripts?
7.When did you decide to become a writer?
8.Who is that one writer you would absolutely want to emulate in your writings?
9. Apart from writing, what are your other interests?
10. Do you have a playlist of songs you like to listen to while writing?
11. Do you believe that consumption of caffeine boosts creativity?

I nominate Ushasri Nannapaneni (, Aarti Venkatraman, Neelesh Gajanan Inamdar, Devika Fernando ( and Manogna MG. I hope all of these amazing people and authors take up this challenge :).


  1. Great post! So glad to know a little more about you.

  2. Thanks for nominating me..